Jordbærdessert

Ingredienser:

  • 1/2 l mosede jordbær (se nedenfor)
  • Flormelis eller honning
  • 3 æggehvider (past.)
  • 1 dl sukker

Tips:

Kan holde sig i fryseren ca. 1 måned.
Prøv også med hindbær, fersken eller kiwi.

Tilbehør:

Pynt med skivede bær og mynte.

Sådan gør du:

Mos jordbærrene med en gaffel i en skål eller blend dem nogle sekunder.
Tag halvdelen af mosen fra og smag resten til med flormelis eller honning.
Sæt den sødede mos tildækket i køleskabet til serveringen.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukkeret 1 spsk. ad gangen.
Pisk til marengsen er sej og blank.
Tilsæt den usødede mos og pisk langsomt til alt er blandet.
Hæld massen op i en fryseform og luk den godt til.
Frys jordbærmarengsen mindst 1 time eller til massen er fast.
Ved serveringen fordeles den sødede jordbærmos i 4 portionsskåle.
Fordel den frosne, knuste marengs over.

Tilbage til indholdsfortegnelse