Is indbagt i marengs (Omelette Surprise)

Ingredienser:

  • 1 liter is
  • 1 lagkagebund
  • 1 ds. abrikoser

Marengs:

  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • Vanillekorn / vanillesukker

Tips:

Retten kan laves et par uger i forvejen og
fryses ned på et ildfast fad.
Skal retten fryses, skal abrikoserne
dryppes med likør e.lign.
Hvis der bliver marengsdej tilovers,
kan man bage små toppe af den.
Ved 125 grader i 20-25 min.

Tilbehør:

Kan efter bagning drysses
med granatæblekerner.

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne meget, meget stive i vandbad lige under kogepunktet, og bland sukker i lidt efter lidt.
Der skal piskes længe med en elpisker, så marengsdelen bliver meget stiv.
Tag gryden af vandbadet og pisk endnu ca. 10-15 min. til marengen er kold.
Læg et lag abrikoser på lagkagebunden, og læg isen ovenpå.
Smør marengsdejen på i et lag på 1 1/2 cm og vær opmærksom på,
at den dækker fuldstændigt, da isen ellers smelter og løber ud.
Drys flormelis over.
Forvarm ovnen til 250 grader med overvarme, stil isen i midten
og bag den i ca. 20 min., eller til den er lysebrun.
Hold øje med den, så marengsen ikke bliver for brun.
Når marengsen er pæn lysebrun, er isen serveringsklar.
Serveres straks, da isen ellers smelter.

Tilbage til indholdsfortegnelse