Æblekage, lun |
|
Ingredienser:
|
Tips:Læg æblebådene i vand tilsatcitronsaft så de ikke bliver brune. |
Tilbehør:Blødt flødeskum eller creme fraice. |
|
Sådan gør du:Skræl æblerne og skær dem i både.Læg æblebådene i et ovnfast fad og drys med sukker. Flæk vanillestangen og skrab kernerne ud og bland med 1-2 spsk. sukker eller bland vanillesukker med lidt sukker og drys over æblerne. Dæk med folie og sæt fadet i en 200 grader varm ovn 10-15 min. Bland mandelflager, smør, sukker, mel og 1 spsk. fløde i en tykbundet kasserolle. Varm op under omrøring til sukker og smør er smeltet, må ikke koge. Tag fadet med æbler ud af ovnen og bred mandelmassen over. Varm ovnen op til 225 grader, og sæt fadet ind i ovnen igen. Når glasuren er gyldenbrun, er æblekagen færdig. Lad æblekagen køle lidt af og server den lun. Tilbage til indholdsfortegnelse |