Tørre jyder |
|
Ingredienser:
|
Fremstilling af Tørre jyder:Rødspætter eller skrubber renses oglægges i et fad, lagvis med godt med salt imellem. Trækker ca. 4 timer (afhængig af, hvor salte man kan lide dem), bindes parvis sammen i halerne. Der drysses peber på den rå del (hvor hoved/tarme/indvolde har siddet) af hensyn til flueangreb, og så hænges de over en "tøjsnor" e. lign. og drejes, så de danner et T, set fra oven. Kan også hænges på en stor bøjle, der hejses op i flagstangen. De skal tørre i ca. 8 timer i fuld sol så højt som muligt (flueangreb). |
Tilbehør:Kartoffelmos lavet af kartofler,gulerødder og kommen kogt sammen. |
|
Sådan gør du:Fiskene flåes og finner og hale klippes af.Den åbne del (hvor der er strøet peber) skæres ren. Fiskene steges på en varm pande i ca. 5 min. på hver side, til de er gyldne. Serveres hele og klippes med en saks i strimler på ca. 2-3 mm på tværs af benene (benene spises med) til ca. ½ cm fra rygbenet, der så gnaves for kød. Tilbage til indholdsfortegnelse |