Porretærte |
|
Ingredienser:Dej:
Fyld:
|
Tips:Kan bruges til hovedret eller frokostret.Kan fryses, men så skal bagetiden nedsættes med ca. 10 min. Rul dejen ud på et stykke bagepapir, så er den lettere at vende. |
Sådan gør du:Bland mel og salt, skær smørret ned i melet.Saml dejen med lidt vand til den er helt glat og fin, det tager tid. Ælt den let igennem og stil den koldt en times tid. Skær porren i tynde skiver, og kog dem i saltet vand i 2 min. Hæld dem i en sigte og lad dem køle lidt af. Skær baconskiver i strimler og svits dem på en stor pande. Rul dejen ud så den er ca. 2 mm tyk, og læg den i en tærteform (Ø 25 cm). Prik dejen med en gaffel og sæt formen i bageovnen ved 200 grader i 8-10 min. Fordel porrestrimler og bacon på dejen. Pisk æg, fløde, reven ost og krydderier sammen og hæld æggemassen over. Bag ca. 25 - 30 min. ved 200 grader midt i ovnen. Tilbage til indholdsfortegnelse |