Leverpostej lam, kalv

Ingredienser:

  • 500 g. lever,
    lam eller kalv
  • 400 g. røget spæk
  • 50 g. margarine
  • 40 g. mel
  • 5 dl. mælk
  • 2 æg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 madæble
  • 1 stykke kryddersild
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Tips:

For at få alt ud af kødhakkeren,
kan der til sidst køres en skive
franskbrød gennem kødhakkeren.
Du kan skifte lidt af mælken
ud med kaffefløde.
Du behøver ikke at bage alle postejerne
med det samme, men fryse den ned i rå tilstand.
Når du bager i vandbad, bliver skorpen ikke så mørk.

Tilbehør:

Rugbrød og rødbeder.

Sådan gør du:

Kør lever, spæk, æble, sild og løg 2 gange gennem kødhakkeren.
Smelt margerinen, og bland den i det hakkede lever og spæk
sammen med resten af ingredienserne.
Smør aluforme og hæld levermassen i, til de er 3/4 fyldte.
Bag postejerne i en 175 grader varm ovn på risten,
med vand i bradepanden i 1 time.

Tilbage til indholdsfortegnelse