Krydderfedt med æbler

Ingredienser:

  • 1/2 kg flomme
    eller saltet spæk
  • 2 madæbler
  • 1 stort løg
  • evt. ristede løg

Tips

Hæld fedtet i en varmefast skål
og rør af og til, så der ikke
dannes bundfald.
Der kan med fordel blandes andefedt i.
Opbevares i køleskabet.
Behold sværden på spækket og skær det
ud i stykker på 3 - 4 cm. bredde.
Derefter skæres strimler ned mod sværden
på tværs og langs.
Læg derefter stykkerne på siden og
skær strimlerne i tern.
Når fedtet er stift kan der blandes ristede løg i.

Tilbehør:

Godt rugbrød og groft salt.

Sådan gør du:

Skær flommen/spækket i små tern, se Tips.
Smelt flommen i en tykbundet gryde ved middelvarme.
Terningerne må ikke blive brune.
Skær løget i små stykker og hæld dem i gryden.
Lad løgene blive næsten gyldne.
Skær æblerne i små tern, og lad dem simre med i ca. 5-10 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse