Gratinerede kartofler |
|
Ingredienser:
|
Tips:Når du udhuler kartoflerne,skal der være 1/2 - 1 cm. "kød" tilbage. Fløden kan skiftes ud med mælk. Muskaten kan udelades. Prøv med en stegenål, om kartoflerne er møre. |
Sådan gør du:Skrub kartoflerne godt med en børste og dup dem tørre.Prik et par huller i hver kartoffel med en gaffel. Bag kartoflerne i en 200 grader varm ovn ca. 1 time eller til de er møre. Skær et tyndt låg af kartoflerne. Grav indmaden ud med en kageske og læg den i en skål. Rør fløde, fedtstof og porre i mosen. Smag til med salt og krydderier. Skær baconskiverne i små strimler, steg dem sprøde og bland dem i mosen. Fordel fyldet i de udhulede kartofler. Drys osten over. Gratiner kartoflerne i en 225 grader varm ovn 10 - 15 minutter eller til osten er smeltet. Server straks kartoflerne. Tilbage til indholdsfortegnelse |