Græskar, syltede |
|
Ingredienser:1 kg renset græskar,
|
Tips:Sukkermængdenkan varieres. Kog først et par stykker for at tilsmage. |
Tilbehør:På leverpostejmad.Frikadeller, osv. |
|
Sådan gør du:Flæk græskaret og tag kernerne ud med en spiseske.Kernerne kan tørres og bruges som fuglefoder til vinter. Skræl græskarret, og skær det i 7 mm brede strimler eller i tren. Eddike, vand og salt koges op og køles af. Læg stykkerne i den kolde lage og lad det trække til næste dag. Skyl græskarstykkerne skylles 2 gange i koldt vand. Sykkerlagen bringes i kog og græskarstykkerne lægges i. Lad det koge i 4-5 min. Tag stykkerne op med en hulske og hæld dem i rene glas, der er skyllet med atamon. Tilsæt lidt atamon til lagen. Lad den køle lidt af og hæld den over på glassene til græskarstykkerne er dækket. Tilbage til indholdsfortegnelse |