Baconkartofler

Ingredienser:

  • Små nye kartofler
  • Bacon eller
    røget parmaskinke
  • Løg
  • Porre
  • Æg og rasp
  • Salt og peber

Tips:

Der kan evt. blandes lidt kommen i fyldet.
Kartoflerne kan forberedes i forvejen,
så de bare skal friteres.
Hvis olien ikke er varm nok,
suger kartoflerne for meget fedt.

Tilbehør:

Grillet kød, salat og græsk youghurtdressing.

Sådan gør du:

Vask kartoflerne, og kog dem 3/4 møre i vand med salt.
Hæld vandet fra, og skyl dem kort i koldt vand.
Lad dem køle helt af.
Del kartoflerne på langs, hul dem ud med en lille ske,
så der bliver ca. 2-3 mm kartoffle på skindet.
Hold de to halvdele sammen.
Skær bacon, porre og løg i små tern/strimler. Steg det i lidt olivenolie, og køl af.
Mos udskrabet fra kartoflerne, og bland det med baconblandingen.
Læg fyldet i kartoflerne, og læg/pres let de to halvdele sammen.
Vend nu kartoflerne i mel, sammenpisket æg, og rasp tilsat lidt salt.
Derefter igen i æg og rasp.
Lad dem tørre lidt.
Varm olie op til 170 g. og friter kartoflerne til de er gyldne og sprøde (ca. 7-8 min.)
Olien har den rette temperatur, når hen bobler op af en tændstik.
Hold dem evt. varme i ovnen.

Tilbage til indholdsfortegnelse