Baconkartofler |
|
Ingredienser:
|
Tips:Der kan evt. blandes lidt kommen i fyldet.Kartoflerne kan forberedes i forvejen, så de bare skal friteres. Hvis olien ikke er varm nok, suger kartoflerne for meget fedt. |
Tilbehør:Grillet kød, salat og græsk youghurtdressing. |
|
Sådan gør du:Vask kartoflerne, og kog dem 3/4 møre i vand med salt.Hæld vandet fra, og skyl dem kort i koldt vand. Lad dem køle helt af. Del kartoflerne på langs, hul dem ud med en lille ske, så der bliver ca. 2-3 mm kartoffle på skindet. Hold de to halvdele sammen. Skær bacon, porre og løg i små tern/strimler. Steg det i lidt olivenolie, og køl af. Mos udskrabet fra kartoflerne, og bland det med baconblandingen. Læg fyldet i kartoflerne, og læg/pres let de to halvdele sammen. Vend nu kartoflerne i mel, sammenpisket æg, og rasp tilsat lidt salt. Derefter igen i æg og rasp. Lad dem tørre lidt. Varm olie op til 170 g. og friter kartoflerne til de er gyldne og sprøde (ca. 7-8 min.) Olien har den rette temperatur, når hen bobler op af en tændstik. Hold dem evt. varme i ovnen. Tilbage til indholdsfortegnelse |