kuvertbrød

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 50 g smør eller margarine
  • 2 1/2 dl. mælk
  • 1/2 tsk. salt
  • 425 g hvedemel

Tips:

Ved at bytte 3 dl hvedemel ud med
grahamsmel får brødene et
højere fiberindhold.

Sådan gør du:

Smuldr gæren i et dejfad.
Smelt fedtstoffet i en kasserolle.
Tilsæt mælken og lad blandingen blive fingervarm, 37 grader.
Hæld lidt af mælkeblandingen over gæren, så den bliver opløst.
Tilsæt resten af blandingen samt saltet og det meste af melet.
Arbejd det hele sammen til en dej.
Læg dejen op på et melet bord og ælt den smidig.
Del dejen i to dele og rul hver del ud til en tyk pølse.
Del hver pølse i seks dele og rul hver del til små aflange brød.
Læg brødene tæt sammen i en smurt bradepande.
Tryk dem lidt i hånden og skær et par ridser i dem og drys lidt mel på.
Lad dem hæve i ca. 30 min.
Bag brødene på midterste rille ved 250 g i ca. 15 minutter.

Tilbage til indholdsfortegnelse