Krydderkage - Axel

Ingredienser:

  • 200 g. blødt margerine/smør
  • 200 g. brun farin
  • 3 æg
  • 1 1/2 dl. kærnemælk/A38
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1 1/2 tsk. natron
  • 330 g. hvedemel
  • 75 g. korender

Sådan gør du:

Blødgør margarinen.
Rør margerine og farin.
Rør kærnemælken i.
Bland kanel, nelliker, ingefær og natron med melet.
Hæld melblandingen i lidt efter lidt mens der røres.
rør korrenderne i.
Når dejen er helt glat, hældes den i en smurt rugbrødsform.
Bag kagen ved 200 grader i ca. en time.
Prøv med en kødnål, og kagen er færdig,
når der ikke hænger dej på nålen.
Dæk kagen med alufolie, efter 1/2 time, så den ike bliver for brun.

Tilbage til indholdsfortegnelse