Klejner

Ingredienser:

Til ca. 40 - 60 stk.

  • 250 g hvedemel
  • 75 g margarine
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 2 spsk. fløde
  • 1/2 tsk. hjortetaksalt
  • 1 kg palmin til kogning

Tips:

Der kan evt. rives lidt citronskal i dejen.
Palminen er varm nok, når den bobler
op om en tændstik.
Kan fryses og lunes på radiatoren i fryseposen.
Der kan bruges 500 g palmin
og 500 g svinefedt til kogning.
Tykke klejner er bløde inden i, tynde bliver sprøde.

Sådan gør du:

Bland mel, sukker og hjortetaksalt.
Tilsæt æg og fløde og rør det godt sammen.
Skær margarinen i små stykker i dejen og ælt den,
til margarinen er æltet helt ud.
Form den til en kugle og pak den i folie.
Stilles i køleskabet min. 2 timer.
Strø lidt mel på køkkenbordet og rul noget af dejen ud med
en kagerulle, der er drysset med mel.
Tykkelse ca. 2-3 mm.
Skær klejner ud med et klejnehjul, 3*8 cm med hul i midten, og vrid dem.
Koges i palmin, der er varmet op til ca. 180 g.
Vendes, når de er lysebrune.
Pas på, at de ikke bliver for brune.
Køles af på fedtpapir.
Lægges i en dåse eller lign. når
de er helt kolde, og dækkes
med et rent viskestykke.

Tilbage til indholdsfortegnelse