Klejner |
|
Ingredienser:Til ca. 40 - 60 stk.
|
Tips:Der kan evt. rives lidt citronskal i dejen.Palminen er varm nok, når den bobler op om en tændstik. Kan fryses og lunes på radiatoren i fryseposen. Der kan bruges 500 g palmin og 500 g svinefedt til kogning. Tykke klejner er bløde inden i, tynde bliver sprøde. |
Sådan gør du:Bland mel, sukker og hjortetaksalt.Tilsæt æg og fløde og rør det godt sammen. Skær margarinen i små stykker i dejen og ælt den, til margarinen er æltet helt ud. Form den til en kugle og pak den i folie. Stilles i køleskabet min. 2 timer. Strø lidt mel på køkkenbordet og rul noget af dejen ud med en kagerulle, der er drysset med mel. Tykkelse ca. 2-3 mm. Skær klejner ud med et klejnehjul, 3*8 cm med hul i midten, og vrid dem. Koges i palmin, der er varmet op til ca. 180 g. Vendes, når de er lysebrune. Pas på, at de ikke bliver for brune. Køles af på fedtpapir. Lægges i en dåse eller lign. når de er helt kolde, og dækkes med et rent viskestykke. Tilbage til indholdsfortegnelse |