Grovbrød

Ingredienser:

  • 25 g. gær
  • 3 1/2 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 100 g. grahamsmel
  • 250 g. hvedemel
  • 100 g. fuldkorns rugmel
  • 100 g. rugmel

Tips:

Grahamsmelet kan skiftes ud med hvedemel. Brødet er gennembagt, hvis det lyder hult,
når du banker det på bunden.

Sådan gør du:

Opløs gæret i det lunkne vand.
Tilsæt olie, sirup og salt.
Bland alt melet sammen, og hæld det lidt efter lidt i skålen.
Ælt det hele sammen til en smidig dej.
Dejen må ikke hænge fast i skålen, hvis den gør, tilføres lidt mere hvedemel.
Dæk til med et fugtigt klæde, og stil til hævning i ca. 2 timer.
Ælt dejen godt igennem og læg den i en rugbrødsform, dæk til og efterhæv i 1 time.
Bag brødet i 1 1/4 time ved 200 grader.
Køl af på en rist.

Tilbage til indholdsfortegnelse