Fuldkornsboller

Ingredienser:

  • 300-350 g hvedemel
  • 1 - 1 1/2 dl hvedekerner
  • 50 g gær
  • 200 g kvark eller yoghurt
  • Vand
  • 2-3 tsk. salt
  • 500 g grahamsmel
  • 5 dl letmælk
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du:

Læg hvedekernerne i blød i vandet i ca. 2 timer.
Lad dem dryppe godt af. Varm mælken til 37 grader og opløs gæren i den.
Tilsæt salt, olie og kvark og rør godt rundt.
Tilsæt 1 dl af hvedekernerne, alt grahamsmel og det meste af hvedemelet.
Gem lidt til udrulningen af dejen.
Ælt dejen grundigt og lad den hæve på et lunt sted i ca. 30 min.
Læg et fugtigt klæde over.
Ælt dejen igen og form den til 20 boller.
Læg dem på en plade og lad dem hæve yderligere 20 min.
Bollerne pensles med lunkent vand.
Knus nogle hvedekerner let og strø dem over bollerne.
Bages i ca. 15 min på midterste rille ved 225 grader.
Lad bollerne afkøle på en rist under et klæde.

Tilbage til indholdsfortegnelse