Fødselsdagskringle (Harriet´s)

Ingredienser:

Dej:

  • 500 g hvedemel
  • 75 g gær
  • 80 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • Salt (knivspids)
  • 2 dl mælk
  • 2 æg, heraf lidt til pensling

Fyld:

  • 50 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • Makroner
  • Rosiner
  • Hakket appelsinskal
Smelt smørret, og knus makronerne deri.
Tilsæt rosiner, sukker og revet appelsinskal og rør det godt sammen.

Pynt:

  • Groft sukker og snittede mandler

Tips:

Lav 1/2 til kringle og 1/2 til boller.

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken.
ad det køle af til ca. 37 grader.
Opløs gæret i mælken og tilsæt æg, halvdelen af melet, sukker og salt.
Æltes (håndmixer) i 5 min. hviler i 2 min.
Tilsæt resten af melet og ælt igen i 3 min.
Ingen forhævning.
Del dejen i 2 dele, tril boller af den ene.
Rul den anden del ud, og form den til en bred kringle eller stang.
Læg fyldet på, og fold siderne op omkring fyldet.
Pres samlingen godt sammen og pensl med æg.
Drys med sukker og mandler.
Bages i 12 min. ved 200 grader på øverste rille.

Tilbage til indholdsfortegnelse