Flutes

Ingredienser:

  • 25 g smør
  • 1/4 liter vand
  • 1/4 liter ymer eller ylette
  • 25 g Gær
  • 1 tsk. groft salt
  • 200 g sigtemel
  • ca. 450 g hvedemel
  • Vand til pensling

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage)
og ælt dejen godt sammen.
Dæk skålen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning
et lunt sted i ca. 1 time.
Form dejen til 4 flutes (ca. 35 cm lange).
Læg dem på en bageplader med bagepapir.
Lad de 4 flutes efterhæve tildækket i ca. 1/2 time.
Rids den på skrå og pensl med vand.
Bag de 4 flutes midt i ovnen ved 250 grader i ca. 1o - 12 minutter.

Tilbage til indholdsfortegnelse