Festbrød |
|
Ingredienser:
|
Tips:Når en dej skal langtidshæve, foregår det i køleskabet.Her udvikler gæren sig meget langsomt, og det giver brødet en ekstra god smag og konsistens. Til en dej, der skal langtidshæves, kan man nøjes med meget lidt gær. |
Tilbehør: |
|
Sådan gør du:Rør gæren ud det lunkne vand.Tilsæt creme fraiche, salt og durumhvede. Hvedemel røres i lidt efter lidt. Dejen æltes godt igennem, til den er smidig. Dæk den med et klæde, og stil den til hævning i køleskabet i 15-20 timer. Dejen tages ud af køleskabet og hæver yderligere 1 1/2 time. Dejen slås ned og deles i 2 dele. Hver del formes til et rundt brød. Efterhæves 1 time. Pensles med sammenpisket æg og pyntes m. sesamfrø, blå og almindelig birkes. Bages ved 200 grader i ca. 45 min. på nederste rille. Tilbage til indholdsfortegnelse |