Festbrød

Ingredienser:

  • 1/4 pk gær
  • 4 dl koldt vand
  • 1 dl creme fraiche 38 %
  • 2 tsk. salt
  • 200 g durumhvede
  • Ca. 500 g hvedemel
  • Æg til pensling

Tips:

Når en dej skal langtidshæve, foregår det i køleskabet.
Her udvikler gæren sig meget langsomt,
og det giver brødet en ekstra god smag og konsistens.
Til en dej, der skal langtidshæves, kan man nøjes med meget lidt gær.

Tilbehør:

Sådan gør du:

Rør gæren ud det lunkne vand.
Tilsæt creme fraiche, salt og durumhvede.
Hvedemel røres i lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem, til den er smidig.
Dæk den med et klæde, og stil den til hævning i køleskabet i 15-20 timer.
Dejen tages ud af køleskabet og hæver yderligere 1 1/2 time.
Dejen slås ned og deles i 2 dele.
Hver del formes til et rundt brød.
Efterhæves 1 time.
Pensles med sammenpisket æg og pyntes m. sesamfrø, blå og almindelig birkes.
Bages ved 200 grader i ca. 45 min. på nederste rille.

Tilbage til indholdsfortegnelse