Fastelavnsboller med creme

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl mælk
  • 50 g margarine
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 500 g hvedemel

Creme:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1 1/2 spsk maizenamel
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk. vanillesukker

Tips:

Bollerne kan drysses med flormelis,
istedet for glasur.

Sådan gør du:

Lun mælk og margarine til ca. 37 grader og rør gæren ud i det.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem.
Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 40 min.
eller til dobbelt størelse.

Creme:

pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en tykbundet gryde.
Varm op til kogepunktet under piskning.
Cremen tages fra varmen, og vanillesukker røres i.

Slå dejen ned, og del den i 2 portioner,
der hver rulles ud til ca. 1/2 cm tykkelse.
Stik bollerne ud med et tyndt glas (ø 6 cm).
Læg 1 skefuld creme på hveranden cirkel.
Pensl kanten på en anden dejcirkel med vand og læg den over den første.
Kanten trykkes sammen med en gaffel.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir.
Skal så efterhæver ca. 1/2 time. Varm ovnen op til 200 grader,
og bag bollerne i ca. 10-12 min.
Når bollerne er kølet af, lægges glasur på.

Tilbage til indholdsfortegnelse