Cremeboller

Ingredienser:

Boller:

  • 50 g gær
  • 1 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 150 g margarine (smeltes)
  • ca. 350 g mel

Creme:

  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. mel
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1/2 tsk. vanillesukker

Tips:

Der bilver til ca. 16 boller.

Sådan gør du:

Dej:

Gæren røres ud i den lunkne mælk.
Æg, salt, smeltet margarine og sukker røres i.
Tilsæt melet og ælt grundigt.
Rul dejen til en pølse, og skær ud til bollerne.
Bollerne presses flade, og der lægges ca. 1 spsk. creme på.
Fold bolden omkring cremen som en pose.
Pres samlingen godt sammen og stil dem til hævning i ca. 30 min.

Creme:

Kom alle ingredienser i en gryde og kog op under omrøring.
Cremen skal have kogt, da cermen ellers løber ud af bollerne når de bages.
Bages i ovnen ved 220 grader i 8-10 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse