Citronkage (saftig)

Ingredienser:

  • 125 g blødt smør/margarine
  • 2 1/2 dl sukker
  • Saft og reven skal af 1 citron
  • Saft og reven skal af 1 appelsin
  • 1 1/2 tsk. vanillesukker
  • 3 æg
  • 3 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Lidt rasp til bageformen

Tips:

Kagen bliver ekstra festlig,
hvis du glaserer den,
med ca. 2 dl flormelis og
1-2 spsk. citronsaft.

Sådan gør du:

Rør fedtstof og sukker luftigt (hvidt).
Rør reven skal af appelsin og citron i sammen med vanillesukker.
Tilsæt æggene ét ad gangen.
Rør godt for hvert æg.
Bland hvedemel og bagepulver.
Rør det i dejen skiftevis med saften.
Smør en 1 1/2 liters bageform eller springform og drys den med rasp.
Hæld dejen op i formen og bag kagen i den nederste del af ovnen
ved 175 g, 40-50 min. eller til kagen er gennembagt.
Prøv med en kødnål, der må ikke hænge dej på nålen.
Lad den køle af 10-15 minutter i formen inden den vendes ud på en rist.
Sigt flormelis over, når den er helt kold.

Tilbage til indholdsfortegnelse