Chokoladekage

Ingredienser:

  • 2 dl sukker
  • 70 g margarine, stuetemperatur
  • 1 stort æg
  • 1/2 dl lys sirup
  • 4 dl hvedemel
  • 1 3/4 dl kakao
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 dl letmælk
  • 2 æggehvider
  • 2 1/2 - 3 dl chokoladecreme

Chokoladecreme:

  • 2 1/2 dl mager kvark
  • 1/2 dl cremefraiche 18%
  • 100 g mørk blokchokolade, smeltet
  • 1 dl kakao
  • 1 spsk. vanillesukker

Tips:

Der bliver ca. 15 stykker
Stik en kødnål eller strikkepind af metal
i kagen for at se, om den er færdig.
Hvis der hænger dej fast på nålen,
er kagen ikke færdig

Sådan gør du:

Rør sukker og margarine lyst og luftigt.
Tilsæt æggeblomme og sirup.
Rør det ensartet glat.
Bland mel, kakao, bagepulver og salt.
Sigt blandingen i æggemassen, og bland det i skiftevis med mælken.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fordel dejen i to smurte og melede springforme,
og bag 30-35 min. ved 175 grader,
eller til kagerne er gennembagte.
Rør chokoladecremen sammen.
Læg den ene kage som bund på et kagefad.
Smør 1/3 af chokoladecremen på, og læg den anden kage over.
Smør resten af cremen over kagen, så den bliver helt dækket.

Tilbage til indholdsfortegnelse