Brunsviger

Ingredienser:

  • 100 g. smør
  • 250 g. mel
  • 25 g. sukker
  • 25 g. rosiner
  • 25 g. gær
  • 1 dl. mælk

Fyld:

  • 100 g. smør
  • 100 g. mørk farin
  • 1 spsk. kanel

Tips:

Rosinerne må ikke stikke på af dejen,
da de bliver brankede.

Sådan gør du:

Smørret smeltes og røres med mel og sukker.
Rør gæren ud i lunkent mælk.
Hæld det i dejen sammen med rosinerne og ælt det grundigt.
Hvis dejen er for tør, tilføres der mere mælk.
Lad dejen hæve ca. 1 time, til den er blevet dobbelt så stor.
Slå dejen ned, og bred den ud på en bræddepande med padepapir.
Tryk små fordybninger i dejen og smør fyldet (smør, farin og kanel rørt sammen).
Lad den efterhæve i ca. 20 min.
Bages ved 200 grader i 25-30 min.

Tilbage til indholdsfortegnelse