Blåbærtærte |
|
Ingredienser:Bund:
Fyld:
|
Tips:Det er nemmere, hvis man ruller dejen udmellem to stykker smørrebrødspapir. Lad bærrene dryppe af, hvis der er meget saft. Saften kan blandes med creme fraichen. |
Tilbehør:Server tærten med flødeskum, creme fraiche. |
|
Sådan gør du:Bland mel, sukker og bagepulver.Smuldr fedtstoffet i melblandingen. Kom vandet eller de 2 æggeblommer i. Ælt dejen sammen. Lad den stå koldt et kvarter. Rul dejen ud til to små runde kager, ca. 15 cm i diameter. Smør en tærteform og dæk bund og kanter med det ene stykke dej. Bag bunden i ovnen ved 175 g i ca. 8 min. Kom bær i den forbagte bund og strø sukker over. Læg det andet stykke dej over som låg. Skær nogle snit i låget så dampen kan forsvinde. Bag tærten i ovnen ved 175 g i ca. 20 min. Server tærten lun. Tilbage til indholdsfortegnelse |