Blåbærtærte

Ingredienser:

Bund:

  • 21/2 dl hvedemel
  • 1 lille dl sukker
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 150 g smør eller margarine
  • 2 spsk. vand eller 1 æggeblomme
  • Smør eller margarine til formen

Fyld:

  • 2 dl blåbær
  • 1/2 dl sukker

Tips:

Det er nemmere, hvis man ruller dejen ud
mellem to stykker smørrebrødspapir.
Lad bærrene dryppe af, hvis der er meget saft.
Saften kan blandes med creme fraichen.

Tilbehør:

Server tærten med flødeskum, creme fraiche.

Sådan gør du:

Bland mel, sukker og bagepulver.
Smuldr fedtstoffet i melblandingen.
Kom vandet eller de 2 æggeblommer i.
Ælt dejen sammen.
Lad den stå koldt et kvarter.
Rul dejen ud til to små runde kager, ca. 15 cm i diameter.
Smør en tærteform og dæk bund og kanter med det ene stykke dej.
Bag bunden i ovnen ved 175 g i ca. 8 min.
Kom bær i den forbagte bund og strø sukker over.
Læg det andet stykke dej over som låg.
Skær nogle snit i låget så dampen kan forsvinde.
Bag tærten i ovnen ved 175 g i ca. 20 min.
Server tærten lun.

Tilbage til indholdsfortegnelse