Appelsinmazariner

Ingredienser:

  • ca. 24 stk.
  • 250 g hvedemel
  • 190 g smør eller margarine
  • 125 g flormelis
  • 2 æggeblommer.

Mazarinfyld:

  • 300 g konfektmasse
  • 2 æg
  • reven skal af appelsin
  • 2 spsk. appelsinsaft

Glasur:

  • 2 dl florsukker
  • 11/2 spsk. vand.

Sådan gør du:

Smørret smuldres i melet, og tilsæt flormelis.
Æggeblommerne blandes i med en gaffel, inden dejen æltes med en let hånd.
Den skal hvile køligt i en times tid.
Den trykkes ud i smurte linseforme.
Konfektmassen rives groft.
Æg, appelsinskal og -saft tilsættes, og massen røres grundigt.
Fordel fyldet i formene og bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Tag straks kagerne ud af formen og afkøl dem på risten.
Florsukker og vand røres til glasur, og kagerne overtrækkes hermed.

Tilbage til indhold